вторник, 21 септември 2010 г.

Циклади 2010 (11)

Санторини много ни хареса. Цялото ни прекарване там беше толкова приятно, че нито един момент не ми се пропуска в разказа.

Програмата за последния ден включваше след страхотния плаж да идем, разбира се, да гледаме залеза. Три залеза за три поредни дни може да приличат на леко пристрастяване, но на Санторини залеза е много застъпен и нямаше как.

Този път планът беше по-луксозен - кафенето Франко в столицата. Имало шезлонги, правилно ориентирани срещу залеза и ти давали коктейли. Речено-сторено - в правилния час, 40-50 минути преди самото събитие бяхме позиционирани вече. Една малка бутилчица Moët-Chandon за мене и за Катя (как още съжалявам, че не беше голяма!), фотоапарата подготвен на триножника и кеф!

Музиката беше класическа, като с приближаването на залеза ставаше все по-драматична. В момента, в който слънцето изчезна зад хоризонта имах чувството, че ще излетим от шезлонгите под давление на музиката.











Вечерта хапнахме джироси на яхтата и ги поляхме с подобаващо количество бира (или пък беше вино...) и легнахме да спим, за да сме готови на другия ден за следващото изпитание - прехода до Иос...

Няма коментари:

Публикуване на коментар