понеделник, 31 март 2014 г.

Участие в две регати

Вече няма връщане назад. Платих капарото за яхтата и пратих генакера в Гърция да го мерят.

Sea dancer ще бъде представен на две регати около Кавала в началото на май месец. Първата е на 3 и 4 май, втората е на 10 и 11 май (все за 2014 година става дума).

Лодката е Beneteau 411 Clipper, по думите на всички, които са я виждали и ползвали е много хубава. 41 фута е, оригинално е стъкмена с грот и геноа, но пък Румен намери един чисто нов генакер от Поморие (май от там беше...) и сега лодката ще се сертифицира за сезона с това ветрило. Това ще наложи да платя допълнително около 150 евро за пресертифициране за регатите през октомври, ако не отидем да се състезаваме пак със същото ветрило, но това да е проблема. За самото измерване на платното в Гърция дадох 30 евро.

Името на лодката ни е Аподраси (Apodrasi), което още не съм проучил откъде идва. на гръцки май означава "бягство", което ми харесва за име на лодка.

Екипажът е страхотен и надявам се, силно мотивиран. Имаме изключителен тактик, който за момента пазим в тайна с цел да не ни го отмъкне конкуренцията.

Всъщност екипажите за първата и за втората регата са различни, да не говорим, че не са напълно изяснени още. Имаше и някои промени в последния момент, които доведоха до още по-голяма неяснота. Когато всичко стане ясно, ще го обявя.

За съжаление не целия екип на Sea dancer ще участва, защото по-несериозните от нас по това време ще се мотаят някъде из Перу. И въпреки, че този блог е с морска насоченост, няма да е лошо да разкажат после.

2 коментара:

  1. Първо, Митко и Мартин нямало да ходят в Перу, ами в Уругвай и Аржентина. Между другото, преди малко научих, че Буенос Айрес означавало "добреи ветрове" - много тематично, не ли?
    И второ, има още промени в организацията. Ще напиша допълнително.

    ОтговорИзтриване
  2. За да сме пунктуални - нека включим и Чили :)

    ОтговорИзтриване